Når bør man låne penger?

Å være økonomisk ansvarlig stopper ikke ved å aldri bruke kredittkortet ditt. Fordi sannheten er at vi kan befinne oss ved et veikryss en dag – en uventet økonomisk situasjon som kan være utenfor vår daværende mulighet til å betale. 

 

Ekte økonomisk ansvar er evnen til ikke bare å unngå økonomiske fallgruver, men også å forstå hvordan man skal handle når man uunngåelig kommer over dem. Det er avgjørende å ha kunnskap om hvilke økonomiske verktøy som er tilgjengelige, og hvordan du bruker dem på riktig måte, hvis du ønsker å håndtere uventede økonomiske endringer. Men hvis du ikke forstår kredittkort, forbrukslån, saldooverføringer og lignende, kan du ta feil valg i en økonomisk nødsituasjon, og skape flere problemer underveis.

 

I denne artikkelen tar vi en grundig titt på når og hvorfor du skal bruke et forbrukslån.

 

Hvorfor bruke et forbrukslån?

Forbrukslån, sammen med kredittkort og balanseoverføringer, er tre av de vanligste økonomiske verktøyene som er tilgjengelig for bankkunder (les, folk som deg og meg). Av de tre tilbyr forbrukslån den mest stabile økonomiske løsningen og er den enkleste og greieste å administrere.

 

Dette er fordi forbrukslån:

  • Tilbyr en fast nedbetalingstid, som gir klarhet og sikkerhet 
  • Har faste renter hele veien, slik at du kan stabilisere budsjettet
  • Har lave renter, som oversettes til lave lånekostnader 
  • Er tilgjengelige i et bredt spekter av konfigurasjoner, som betyr at du sannsynligvis vil finne et lån som passer dine behov.

 

Disse faktorene er avgjørende når det oppstår en økonomisk nødsituasjon og du vurderer hvordan du best skal håndtere den. Hvorfor?

 

Vel, la oss vurdere dette. Når du klatrer Mount Everest er langsom og jevn fremgang den sikreste måten å nå toppen. På samme måte er den sikreste måten å bli klar når du stirrer på gjeld som ser ut som Everest, en månedlig betaling om gangen. 

 

Fast nedbetalingstid

Forbrukslån tilbyr faste nedbetalingsperioder, noe som betyr å at de kommer med bestemte start- og sluttdatoer. Så lenge du foretar innbetalingene, vil du være gjeldfri ved lånets slutt. Dette gir deg en viss sikkerhet fordi du har en klar prognose for fremtidige økonomiske mål. 

 

Fast rente

Forbrukslån har også faste renter gjennom hele låneperioden, noe som betyr at du forhindrer purregebyrer eller andre bøter, og du trenger ikke å bruke mer enn det fastsatte tilbakebetalingsbeløpet hver måned. Dette lar deg stabilisere budsjettet, noe som er avgjørende for å komme tilbake til økonomisk normalitet. 

 

Muligheter

Alt i alt har forbrukslån noe høyere renter enn boliglån og lignende, men er ofte et godt virkemiddel for å realisere drømmer på en rask måte. Det er derfor du bør betrakte dem som et av dine første valg for finansiering. 

 

Forhåpentligvis har vi ryddet opp misforståelsen om at forbrukslån på en eller annen måte er ‘onde’, og viser deg i stedet de klare fordelene som et økonomisk verktøy. 

About Stein Andreas