Hva Norge kan lære oss om billån

Nordmenn kaller det billån, men selv om ordet bokstavelig talt oversettes til “billån”, har disse budsjettbevisste nordeuropeere en unik måte å nærme seg det på. Du skjønner, nordmenn er veldig omhyggelige når det gjelder å styre økonomien, noe som får dem til å ta nøye hensyn når det gjelder å ta opp lån. På en måte er denne holdningen en indikasjon på den generelle holdningen i hele landet når det gjelder økonomiske forhold. Det er ikke rart hvorfor Norges økonomiske strategier gjorde det til en av de mest økonomisk stabile økonomiene i verden.

Å kjøpe bil eller annet kjøretøy i Norge kan bli ganske dyrt. Bortsett fra prislappene på biler, kan avgiftene som følger med også bli dyre. Den norske regjeringen beskatter biler i henhold til vekten, noe som betyr at jo tyngre og større motoren din er, desto høyere blir avgiften din. Nordmenn er forståelig nok samvittighetsfulle når de tar opp billån, og vi kan hente en ting eller to fra måten de nærmer seg saken på. Nedenfor er beslutningsprosessen til de fleste nordmenn når de vurderer et billån.

Ta grundig oversikt over økonomien din

Tanken på å kjøre en splitter ny bil, lastebil, SUV eller andre kjøretøyer komplett med alle bjeller og fløyter har en tendens til å sløre det større økonomiske bildet ditt. Før du får tunnelsyn, er det viktig å minne deg selv på at du ikke mister fokuset på dine økonomiske hensyn. For eksempel kan det hende at du også betaler for hjemmet ditt, sparer for barnas høyskolefond eller er i ferd med å gjøre større boligforbedringer. Å ta alle dine nåværende og fremtidige utgifter i betraktning, vil hjelpe deg med å ta en bedre beslutning om hvilken type bil du skal kjøpe og bilfinansieringsplanen som passer dine nåværende og forventede økonomiske forhold.

Faktor i kredittpoengene dine

Det kan være lurt å utsette søknaden om et billån hvis du ikke gjør for godt for kredittpoengene dine. Kredittpoeng er avgjørende når det gjelder rentene du får på lånet ditt. Gode ​​kredittpoeng vil også tjene deg kampanjetilbud fra forhandlere som freebies, rabatter og cashback. Dobbeltsjekk kredittpoengene dine, og vær spesielt oppmerksom på negative karakterer, som kan være feilaktige oppføringer. Rapporter disse elementene ved å skrive til kredittrapporteringsselskapet.

Vær forsiktig med forhandlerne

Sørg for å handle etter andre finansieringsalternativer utover forhandlere, og sammenlign den totale kostnaden for det totale bilkjøpet ditt. Du kan bli overveldet av antatte kampanjer, bonuser og tilbakebetalingstilbud. Imidlertid er de fleste av disse tilbudene bare tilgjengelig for høyt kvalifiserte kjøpere.

Ikke overse kredittforeninger

Forutsatt at norske kredittforeninger fungerer på samme måte som de i USA, ville det ikke være overraskende å se dem vurdere kredittforeninger for billån. Dette er fordi kredittforeninger generelt tilbyr lavere renter, og finansieringen er mer fleksibel enn hos tradisjonelle utlånsinstitusjoner.

Tjen forhåndsgodkjenning

Ting vil være langt enklere hvis du kan få utlåneren din, enten det er en bank eller en kredittforening, til å forhåndsgodkjøre søknaden din før du besøker bilforhandleren. Dette vil hjelpe deg med å bli mer trygg på at du kan administrere lånet ditt og få alt du vil ha i den nye bilen din.

Nøkkelen til alle disse tipsene er å utvise aktsomhet gjennom hele prosessen med å sikre et billån. Ved å være så forsiktig som mange nordmenn er i denne forbindelse, kan du være rolig i å vite at du er grundig i å sikre at du tok den riktige avgjørelsen i å ta opp et billån.

About Stein Andreas